O nama

Niksen Trade Čavor D.O.O. je afirmisano društvo sa ograničenom odgovornošću čiji su vlasnici supružnici Dragan i Sonja Čavor, a koje na Crnogorskom tržištu posluje i razvija se od 1995. godine.

Društvo se razvilo od male porodične sušare do jedog od najvećih proizvođača čuvenog i nadaleko poznatog njeguškog pršuta i sira. Jedinstven ukus i kvalitet oplemenjeni tradicionalnim načinom pravljenja koji vjekovima krase domaćinske trpeze Crne Gore i trpeze van njenih granica. Ugodna Njeguška klima gdje se sudaraju planiniski i primorski vjetrovi, sa jedne strane planina Lovćen, sa druge Bokokotorski zaliv, naslijeđeno prađedovsko znanje i umijeće i vjekovna tradicija u pripremanje Njeguške pršute i sira su uprvo ono što nam daje prednost u odnosu na ostale proizvođače.

Razvojna politika preduzeća je usmjerena na osvajanje novih tržišta uključujući  i Evropsko tržište stalnim osavremenjavanjem i modernizacijom procesa proizvodnje ali pritom vodeći računa o očuvanju i održanju tradicije svojstvene iskustvu i znanju njeguških domaćina u proizvodnji pršute i sira.